Adrian Oroșanu

* În Apostrof, nr. 3(394)/2023, Marta Petreu își dă frust demisia, după 33 de ani de activitate ca redactor-șef; Eugen Uricaru și Ion Cocora cu câte un grupaj de poeme; Mirela Nagâț cu o cronică la romanul Viața ca o glumă proastă de Liviu Ornea; Constantin Cubleșan cu o cronică la volumul Ruxandrei Cesereanu, O mie și una de poezii; proză de Călin Vlasie.

* În Luceafărul de dimineață, nr. 3/2023, Daniel Cristea despre vitalismul poeziei lui Andrei Novac; poeme de Ion Cristofor; un interviu luat Norei Iuga de Angela Baciu; o anchetă despre literatură în școli, realizată de Horia Gârbea;

* În Dilema veche, nr. 987/2023, Rodica Zafiu despre cuvântul „zgubilitic”; un dosar despre „Valori” coordonat de Stela Giurgeanu; un interviu cu violonistul Alexandru Tomescu.

* În România literară, nr. 14/2023, versuri de Dinu Flămând și Viorel Mureșan; recenzii de Gheorghe Grigurcu și Alex Ștefănescu; Vasile Spiridon și Răzvan Voncu despre Nichita Stănescu; Adrian Lesenciuc despre proza scurtă a scriitoarei braziliene Clarice Lispector.

* În Orizont, nr. 3(1691)/2023, o cronică a lui Alexandru Oravițan la biografia romanțată Hasdeu: Duhuri de George Cornilă; un promițător prim episod al unui eseu despre teoria ideilor, semnat de Robert Lazu Kmita; un omagiu adus de Radu Pavel Gheo domnului Silviu Lupescu, directorul Editurii Polirom; un Radu Jörgensen care îi pune la zid în devălmășie, într-o tiradă caustică, pe Lenin, Napoleon și Putin; poezii de Răzvan Stoicovici și Cristian Căliman.

* În Contemporanul, nr. 3(852)/2023, Constantin Toader despre Constituția României Mari, la centenar; Marian Victor Buciu despre jurnalul lui Eugen Negrici, Sesiunea de toamnă; Theodor Codreanu cu o scurtă istorie a sonetului românesc; Mirel Taloș cu o apologie a heideggerienelor Schwarze Hefte, încă netraduse la noi.

(imagine rubrică: André Derain, Portrait of a Man with a Newspaper (Chevalier X) ( 1911-1914), oil on canvas 162.5 x 97.5 cm)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: